Operett a Fecebookon

Operett hírek

Az operettek világában szeretném elkaluzolni az érdeklődőket! Ez a hamarosan talán Hungarikummá váló műfaj hazánkban is roppant kedvelt. Lassan mminden színház repertoárjában szerepel egy operett, és még a fiatalok is biztos hogy ismernek legalább egy klasszikus slágert Léhár vagy Kálmán Imre operettjeiből.

Friss topikok

2011.11.03. 10:24 operett hírek

Jeltolmácsolt Menyasszonytánc - klezmer-operett Miskolcon!

Címkék: menyasszonytánc

Jeltolmácsolva kerül bemutatásra Miskolcon a Miskolcon klezmer-musical Budapesten klezmer-operett címen futó Menyasszonytánc című előadás. A története egy lányról Patkós Rózsiról szól aki katolikus neveltetést kapott, ám pont mielőtt férjhez mehetne kiderül, hogy mindaz amit eddig a múltjáról tudott hazugság, mi több nem is katolikus gyerek. Emiatt aztán a katolikus templomból kitiltják és kirekesztett lesz falujában. A zsidó közösség sem fogadja őt akkora örömmel, és Rózsi számára is nehéz az átállás. Mindeközben szerelme András is elfordul tőle és katonának áll, de végül ő is kirekesztett lesz a katonaságban a származása miatt. Hogy mi lesz a vége ennek? természetesen happy end, megtűzdelve a román, klezmer, operett és musical elemekkel.

 

Az előadás Budapesten az Operettszínházban Mészáros Árpád Zsolt, Siménfalvy Ágota, Mikó István, Melis Gábor, Szabó P. Szilveszter, Lehoczky Zsuzsa, Molnár Piroska, Ullmann Zsuzsa, Papadimitriu Athina, Kerényi Miklós Dávid, és Peller Károly főszereplésével látható a Menyasszonytánc.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://operetthirek.blog.hu/api/trackback/id/tr753349903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása