Operett a Fecebookon

Operett hírek

Az operettek világában szeretném elkaluzolni az érdeklődőket! Ez a hamarosan talán Hungarikummá váló műfaj hazánkban is roppant kedvelt. Lassan mminden színház repertoárjában szerepel egy operett, és még a fiatalok is biztos hogy ismernek legalább egy klasszikus slágert Léhár vagy Kálmán Imre operettjeiből.

Friss topikok

2011.10.25. 20:46 operett hírek

Az év operettszínésze és Hungarikum-díj az Operettszínházban!

Címkék: operettszínház peller károly

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Díjeső volt az Operettszínházban és így kihírdették az év musical és operettszínészét, illetve Hungarikum-díjat is osztottak. Én a sok díj közül hármat emelnék ki. Az első Peller Károly díja, aki 10 éve már megkapta ezt a Marsallbot díjat és idén ismételten díjazták, hiszen az év operettszínésze lett. Igazából szerintem férfi fronton ő a legjobb színész és megérdemli a díjat, hiszen személyiségével és persze legfőképpen az új lemezével sokat tett az Operettért. Szerintem az új lemeze sok új rajongót csábított be operettekre, így abszolút megérdemelte.

A másik a Hungarikum-díj. KERO sokat dolgozik azon, hogy az operett Hungarikum legyen. Én személy szerint nem értek egyet a nézettel, miszerint ez Hungarikum, mert épp annyira az osztrákoké, mint amennyire a miénk. Viszont a legtöbbet Magyarországon tesznek a műfaj fennmaradásáért, így érthető, hogy szeretnénk kisajátítani. Az idén alapított új díjat elsőként kapta meg Oszvald Marika, aki méltán lehet büszke a díjra. A magyar operettszínészek egyik új legendája ő, egy igazi ritkaság, egy jelenség. Volt már a Disney Kishableányában Ariel hangja és felbukkant az ország kedvenc szappanoperájában is, és mindegyikben imádni kell! Azonban a legjobb operettben, amit mi sem mutat jobban mint az, hogy az operett iránt nem annyira érdeklődő fiatalokat is a színpad köré tudja csábítani egy rendezvényen és olyan kulturális élményt ad nekik amit sokáig nem felejtenek el. Neve már elválaszthatatlanul egybeforrt az operett játszással. 

A harmadik pedig az új tehetség Boncsér Gergő, aki a színház vándordíját a Marsallbot díjat kapta. Kétségkívül egy nagy operettszínész lehet belőle és úgy tűnik a színház is lát benne fantáziát, amit nem csak ez a díj mutat, hanem az is, hogy az Operettszínház új premierjében a Cigányszerelemben is szerepet kapott.A legszimpatikusabb a nyilatkozata volt: Számomra jó visszaigazolás ez az elismerés arra, hogy az út, melyen ezen színház nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően elindultam, helyes. Ez kötelezettséget jelent a további kitartásra és alázatra.

Gratulálok a díjhoz mindenkinek! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://operetthirek.blog.hu/api/trackback/id/tr973329866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása