Operett a Fecebookon

Operett hírek

Az operettek világában szeretném elkaluzolni az érdeklődőket! Ez a hamarosan talán Hungarikummá váló műfaj hazánkban is roppant kedvelt. Lassan mminden színház repertoárjában szerepel egy operett, és még a fiatalok is biztos hogy ismernek legalább egy klasszikus slágert Léhár vagy Kálmán Imre operettjeiből.

Friss topikok

2011.09.16. 14:22 operett hírek

Operett premier Kaposváron! - Régi nyár a Kaposvári Csiky Gergely Színházban!

Kaposváron ma este debütál a Régi nyár című operett Koltai Gáborral és Seress Zoltánnal. A Régi nyár operettről nekem mindig egy dal jut eszembe A Legyen a Horváth-kertben Budán:)

"Legyen a Horváth-kertben, Budán,
Szombaton este fél nyolc után.
Mikor az első csillag kigyúl,
Kicsike babám hozzám simul."

 

Azonban a darab legismertebb dala mégsem ez, hanem a klasszikus "Hétre ma várom a nemzetinél", ami ma már nincs ott ahol valaha volt, hiszen a dal szerint ott még a 6-os (villamos) megállt. Lentebb meghallgathatjátok a dalt a korabeli Budapest és Nemzeti képeivel tarkítva.

A Régi nyár történetéről, szereposztásáról olvashattok többet az Operettinfo.hu-n ahol jegyet is vásárolhattok!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://operetthirek.blog.hu/api/trackback/id/tr653231837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása