Operett a Fecebookon

Operett hírek

Az operettek világában szeretném elkaluzolni az érdeklődőket! Ez a hamarosan talán Hungarikummá váló műfaj hazánkban is roppant kedvelt. Lassan mminden színház repertoárjában szerepel egy operett, és még a fiatalok is biztos hogy ismernek legalább egy klasszikus slágert Léhár vagy Kálmán Imre operettjeiből.

Friss topikok

2013.03.11. 19:01 operett hírek

Blaha Lujza életéről készült színdarab a Barátok közt sztárjával!

Címkék: Blaha Lujza

blaha.jpgA Blaha-sztori - zenés kulisszatitkok két részben címmel tartanak bemutatót a budapesti Bethlen Téri Színházban; a Blaha Lujza sorsát megidéző előadást Csomor Csilla főszereplésével szerdán láthatja először a közönség. A Bezerédi Zoltán rendezte két részes zenés összeállítást szerdán 15 órakor játsszák, emellett csütörtökön fél nyolckor is műsorra tűzik - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Darvas Ferenc és Darvas Kristóf zeneszerző, zongorista közreműködésével létrejövő előadásban a magyar színjátszás páratlan alakját, Blaha Lujzát eleveníti meg Csomor Csilla, aki a Déryné Széppataki Róza életét feldolgozó, Édes Rózám! című önálló estje után most a "nemzet csalogánya" bőrébe bújik. A színésznő célja, hogy a nagy előd sorsának bemutatásával maga is képviselje azt a szent küldetést, amely a magyarságtudatot erősítve a szép magyar nyelv ápolásának fontosságára irányítja a figyelmet - áll az előadás ismertetőjében.

Mint írják, a korabeli sajtó szerint valamennyi népszínműben Blaha Lujza volt a királyné parasztruhában. Az előadás bemutatja, honnan indult az operett, opera, népszínmű, dráma koronázatlan királynője, aki alig 16 évesen ment férjhez a 37 éves Blaha János karmesterhez, hogyan szerződtette őt Szigligeti Ede a Nemzeti Színházhoz. Az előadás dramaturgja Perczel Enikő, a produkció díszlet- és jelmeztervezője Árva Nóra. Csomor Csilla, a jászberényi születésű színművész a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Kerényi Imre osztályában végzett, majd a győri Kisfaludy Színházhoz szerződött, később tagja volt a Nemzeti Színháznak, majd átnevezése után a Pesti Magyar Színháznak.

A színművész számos prózai és zenés darabban játszott, láthattuk többek közt a Bánk bán Izidórájának szerepében, Gizellaként az István, a királyban, Titániaként Shakespeare Szentivánéji álmában. A televíziónézők a Barátok közt című magyar filmsorozatban ismerhették meg.

A Blaha sztori című előadásra jegyek már kaphatóak! Online jegyvásárláshoz kattintson ide!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://operetthirek.blog.hu/api/trackback/id/tr575128327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása