Operett a Fecebookon

Operett hírek

Az operettek világában szeretném elkaluzolni az érdeklődőket! Ez a hamarosan talán Hungarikummá váló műfaj hazánkban is roppant kedvelt. Lassan mminden színház repertoárjában szerepel egy operett, és még a fiatalok is biztos hogy ismernek legalább egy klasszikus slágert Léhár vagy Kálmán Imre operettjeiből.

Friss topikok

2012.05.22. 11:18 operett hírek

Nem lesz operettfalu 2012-ben?

Címkék: operett

Veszélybe került az idei Operettfalu megrendezése, hiszen az eddigi fő támogató, a Csongrád Megyei Önkormányzat nem tudja már a mecénás szerepét vállalni. A megyei önkormányzatok hatáskörének csökkentésével és az azzal járó forráselvonások miatt ugyanis a korábbi pénzösszeg töredékéből gazdálkodhat, ebből pedig nem futja a rendezvény kiemelt támogatására.

– Eddig másfél millió forintot kaptuk a megyétől, ami nagyon sokat számított a költségvetésünkben – mondta Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere. – Gyakorlatilag ezenkívül csupán kisebb összegű felajánlásokat kaptunk, ezekből, illetve a legjobb ülőhelyek támogató kártyás értékesítésével hoztuk össze évek óta a megrendezéshez minimálisan szükséges

Mint ismeretes, a kübekházi Operettfalu ingyenes, ugyanakkor rendkívül színvonalas rendezvény, amely a megye egyik legvonzóbb programja minden évben. A művészek utaztatása, a fénytechnika, a nézőtéri asztalbérlés mind-mind rendkívül költségessé teszi a megrendezést, a polgármester azonban nem szeretné alább adni. Éppen ezért most igyekszik új támogatókat találni.

– Mondhatnám, hogy már megszoktuk ezt a helyzetet, hiszen a 10. jubileumi Operettfalut is hasonló módon fenyegette a pénztelenség. Akkor felhívást tettünk közzé „Mentsük meg az operettfalut!" címmel – most is megtesszük ezt – mondta Molnár. Leveleket küld azoknak, akik a korábbi években kérték, hogy értesítsék őket a legfrissebb hírekről. – Annak idején ezer forintonként szedtük össze a szükséges összeget. Ha kell, most is megismételjük a csodát.

Forrás: delmagyar.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://operetthirek.blog.hu/api/trackback/id/tr914531393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása