Operett a Fecebookon

Operett hírek

Az operettek világában szeretném elkaluzolni az érdeklődőket! Ez a hamarosan talán Hungarikummá váló műfaj hazánkban is roppant kedvelt. Lassan mminden színház repertoárjában szerepel egy operett, és még a fiatalok is biztos hogy ismernek legalább egy klasszikus slágert Léhár vagy Kálmán Imre operettjeiből.

Friss topikok

2012.04.21. 12:07 operett hírek

Budapesti Nyári Fesztivál 2012 - Bál a Savoyban és A szerencsés flótás operettekkel! Jegyek itt!

Címkék: szabadtéri operett

2012-ben is vegyes kínálattal várja a közönséget a Városmajori és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, sőt idén új játszóhellyel bővült a Budapesti Nyári Fesztivál. A Margitszigeten más meglepetés is várja a közönséget, ugyanis megnyitják a látogatók előtt a Margitszigeti Víztornyot is.

A nyári előadások közül kiemelt figyelmet kap az egyik új musical-opera bemutató. A 2012-es Budapesti Nyári Fesztivál július 13-i ősbemutatója a Kolozsvári Magyar Operával koprodukcióban jön létre. A darab az újabb történelmi kutatásokat veszi figyelembe, és nem a vérfürdők hősnőjét, hanem az emancipált, a birtokaival jól gazdálkodó csejtei várúrnőt, egy másféle Báthory Erzsébetet mutat be. Bagó Bertalan rendező szerint Báthory Erzsébet koncepciós per áldozata volt, ezt domborítja ki Miklós Tibor szövegkönyve. A zeneileg a musical és az opera határán mozgó szerzemény Szomor György munkája, amit Pejtsik Péter hangszerel operazenekarra.

A fesztivál június elejétől szeptember elejéig tart, de "elő bemutatóként" már május 2-án megnyílik a Margitszigeti Szabadtéri Színpad bejáratánál, ahol egész nyáro

n kiállítások várják a közönséget - hangzott el a programokat beharangozó sajtótájékoztatón. Csomós Miklós, főpolgármester-helyettes hangsúlyozta: Budapest pénzügyi helyzete feszített, de megoldották a fő nehézségeket, mert fontosnak tartják, hogy a folyamatosság a kulturális téren megmaradjon.

A Budafoki Dohnányi ZenekarFilMharmónikusok című filmzene koncertjével kezdődnek a szigeti programok, A hét mesterlövésztől A tenkes kapitányáig híres filmek népszerű dallamai hangzanak el szimfonikus feldolgozásban - mondta el a Szabad Tér Színház ügyvezetője, Bán Teodóra. A Szentivánéji tüzek és szerelmek című műsor a Múzeumok nyári éjszakájának programjához csatlakozik. Egy pop musicalt (Érinthetetlenek musical) mutatnak be június 28-án, amelyben Crasht, a maffiafőnököt Egyházi Géza alakítja, további szerepekben pedig Magyar Bálint, Andrádi Zsanett és Trokán Anna láthatóak. A Zorba című b

alett Theodorakisz zenéjére készült, Keveházi Gábor koreográfiájával. A korábbi, operaházi táncjátékot a szigeten újítják fel. John Landis amerikai rendező 1980-ban bemutatott zenés filmvígjátékának, a Blues Brothersnek a főszereplőit Feke Pál és Serbán Attila egy koncert-show keretében kelti új életre. Puccini utolsó műve, a Turandot lesz az egyetlen opera a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, augusztus 12-én. A Margitszigeten Szentpéteri Csilla koncertjével zárják a fesztivált, de a Városmajorban még szeptember elejéig lesznek előadások. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad előadásaira ide kattintva vásárolhat jegyet!

A Városmajori Szabadtéri Színpadon jóval gazdagabb választék várja a közönséget. Lesz operett, musical, komédia, koncertek és gyerek előadás is a repertoáron. Szabó Magda Abigél című könyvének színpadi verziója június 8-tól lesz látható a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Ábrahám Pál híres revü operettje, a Bál a Savoyban ugyancsak a Városmajorban kerül színre. Warren Adler A Rózsák háborúja című fekete komédiájának magyarországi bemutatójában Détár Enikő és Rékasi Károly lép színre. Emellett lesz még PaDöDő koncert és Rákász Gergely is koncertet ad. A szerencsés flótás - Békeffy, Szenes és Fényes Szabolcs operett darabja - után hátborzongatással zárul Bán Teodóra fesztiválprogramja: a VAMP, a vámpírmusical zeneszerzője Jake Perrine, a zenés játékot Lőrincz Levente állítja színpadra. A

 Városmajori Szabadtéri Színház előadásair ide kattintva vásárolhat jegyeket!

Forrás: Musicalinfo

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://operetthirek.blog.hu/api/trackback/id/tr384466234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása