Operett a Fecebookon

Operett hírek

Az operettek világában szeretném elkaluzolni az érdeklődőket! Ez a hamarosan talán Hungarikummá váló műfaj hazánkban is roppant kedvelt. Lassan mminden színház repertoárjában szerepel egy operett, és még a fiatalok is biztos hogy ismernek legalább egy klasszikus slágert Léhár vagy Kálmán Imre operettjeiből.

Friss topikok

2011.11.30. 14:29 operett hírek

Csárdástravi Kölnben!

Címkék: külföld csárdáskirálynő

Meglepő, ugyanakkor értékelendő próbálkozás indult Kölnben. Színpadra állították a Csárdáskirálynőt, de egy merőben új értelmezésben. Szilviát ugyanis egy férfi játsza, így az Orfeum is egy meleg bár hangulatát idézi. Abszolút mai kérdést feszeget, hiszen a történetben szerelme nem meri vállalni másságát, azonban Szilvia leleplezi magát és vállalja másságát! Manapság a meleg kérdés még mindig sokakat megoszt és érdekes, hogy a Csárdáskirálynő ilyen új feldolgozásban mennyire érdekes tud lenni, pedig csak egy szereplőt helyeztek új közegbe egy sokkal mai problémával. Én mindenképp megnézném a darabot, sőt úgy gondolom ez egy olyan előadás lehet, ami új közönséget is elérhet, ugyanakkor a klasszikus operetteket annyira nem kedvelőknek is szórakozást nyújthat. Más kérdés, hogy hazánkban egy ilyen előadást nem lehetne színpadra állítani, hiszen a közönséget még mindig megbotránkoztatja a melegség. Pedig ez a darab pont az elfogadásról szól, és megmutatja azt, hogy a melegek sem különböznek másoktól, hiszen ugyanarra vágynak.

A darabra visszatérve, nekem személy szerint nagyon tetszett az ajánló videó és inkább éreztem egy musical előadásnak mint egy operettnek, ami szerintem újabb plusz pont a darab mellett. Ugyanakkor roppant szórakoztató, hogy a meleg és transzexuális szubkultúra minden sztereotípiája és kliséje benne van a darabban, a félmeztelen táncosoktól a boáig.

Az Operettinfo.hu cikkje videóval itt olvasható!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://operetthirek.blog.hu/api/trackback/id/tr943426043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2011.12.01. 08:51:56

Elég baj, hogy ezt kell írni: "hazánkban egy ilyen előadást nem lehetne színpadra állítani, hiszen a közönséget még mindig megbotránkoztatja a melegség". Sajnos azonban azt hiszem valóban így van, de talán pont az előadóművészek lehetnének ebben a kérdésben úttörők. Az a baj, hogy ezt a hálátlan feladatot a színésztársadalom "ráhagyta" Alföldire, akinek a személyisége túlságosan megosztó, és most ott maradt tök egyedül a melegségével a nagy magyar pusztaságban.
süti beállítások módosítása